ГоловнаКаталогКокосова стружка

Кокосова стружка

Кокосова стружка – популярний у всьому світі продукт, який являє собою білу гранульовану крупу з ніжним приємним смаком.

Виходить вона шляхом подрібнення свіжої кокосової м’якоті і подальшої просушки при високих температурах. Після охолодження стружка ретельно просівається і упаковується.

Проводиться кокосова стружка, як правило, в країнах природного зростання горіхів: коли кокоси зібрані, з них відбираються найкращі без тріщин, патьоків, кислого запаху і підходящої ступеня зрілості. Білосніжну внутрішню оболонку горіха акуратно відокремлюють від шкаралупи і подрібнюють. Потім просушують і протирають через спеціальні сита з отворами різного діаметру. Така обробка кокосової стружки в результаті дасть три різновиди продукту: fine (файн) – дрібна ніжна стружка; medium (медіум) – середня; coarse (корс) – найбільша, груба, але найбільш дешева.

Основними постачальниками Кокосової стружки в світі є Індонезія, Шрі-Ланка, В’єтнам.

Дивись також: